Íme a Galaxy S6 kamerája: egy 20 megapixeles fenevad

0 1,227

A koreai ETnews legújabb közleménye szerint a Galaxy S6 készülékekben egy 20 megapixeles OIS optika kaphat helyet, mely a korábbi generációs készülékekhez képest jelentős előrelépést jelentene. A lencse érdekessége, hogy a hatalmas felbontás mellett még optikai képstabilizátorral is fel lenne vértezve, aminek köszönhetően a videórögzítésben is nagy hasznát vennék a felhasználók, de még rossz fényviszonyok között is kellően éles képeket lehetne exponálni vele.

Ha megnézzük a jelenlegi zászlóshajókat, akárcsak a Galaxy S5 vagy a Galaxy Note 4, láthatjuk, hogy a Samsung mind a két készülékben egy 16 megapixeles CMOS szenzort alkalmazott, mely kétségkívül remek képeket készített, és már-már a 4K-s videórögzítés sem okozott gondott, viszont, ahogy a technika fejlődik, úgy a gyártók és rákényszerülnek, hogy jobb specifikációkkal rukkoljanak elő. A kamera fronton pedig az elmúlt időkben elég jelentős változás történt, hiszen gondoljunk csak a szelfi őrületre, melynek eredményeképp a Galaxy A-szériás készülék már például 5 megapixeles előlapi optikával érkeznek.

A dolog érdekessége, hogy 20 megapixeles modulok használatának a híre már tavaly is szárnyra kaptak, viszont most úgy látszik, hogy a korábbi spekulálások beigazolódni a látszik. Ha követjük ezt az irányvonalat, akkor a 2015-ben debütáló többi csúcskészülék is hasonlóan megkaphatja ezt a szenzort és a 16 megapixeles fényleső pedig bekerülnek a középkategóriás modellekbe.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá