Hazai pályán nyomta le az Apple a Samsungot

0 872

A Counterpoint Research legújabb felmérésből kiderült, hogy a Samsung otthonában, Dél-Koreában az utóbbi időben elég jelentős szeletet sikerült kiszakítani az Apple-nek, legalábbis, ami az eladási számokat illeti. Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus debütálását követően úgy tűnik a Samsung phableteit elég komolyan megszorongatta a cupertinói cég.

A jelentésből kiderül, hogy Dél-Koreában, ahol köztudott, hogy előszeretettel választják a nagyobb méretű okostelefonokat, az Apple most olyan eredményeket ért el, amit eddig még nem. Egy év leforgása alatt jelentős változás történt az okostelefonok piacán Dél-Koreában, a Samsung hazájában. Míg 2014 májusában a Samsung 60% felett uralta a piacot, addig az Apple nagyjából 5%-ot tudhatott a magáénak.

Ez az arány azonban novemberre drasztikusan megváltozott. A Samsung részesedései 46%-ig zuhant, míg az Apple 33%-ig tört előre. A dolog érdekessége, hogy Dél-Koreában mindig is a Samsung volt a piacvezető és Apple ezzel egy új rekordot állított fel, hiszen korábban egy külföldi márka sem volt képes 20% feletti értéket elérni az értékesítésből.

Úgy látszik az Apple azzal a lépéssel, hogy növelte az okostelefonjainak a képernyőméretét, jelentősen felborzolta a vizeket. A két készülék közül pedig a iPhone 6 Plus volt a kelendőbb, mely 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, ami egyben komoly konkurenciájává vált a Samsung phapleteknek. A Galaxy Note 4 és a Galaxy Note Edge úgy tűnik nem váltott ki akkora érzelmeket az emberekben, de az is lehet, hogy a piac még a titokzatos Galaxy S6-ra vár, hiszen a grafikonból kiderül, hogy a mutatók leginkább az iPhone legújabb generációjának a debütálásakor ugrottak meg.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá