Megérkezett a WhatsApp kliens az asztali Google Chrome böngészőbe

0 2,983

A mobilos platformok meghódítása után várható volt, hogy a WhatsApp előbb vagy utóbb megérkezik az asztali gépekre is, ezzel is megkönnyítve az egymás közötti csevegést. Az ötlet teljesen logikus: miért vegyük elő a mobilkészülékünket és válaszoljunk épp a számítógépünk előtt ülve, ha kapunk egy üzenetet, ha ezt akár az asztali gépünkön is megtehetjük, ráadásul a gépelés is sokkal kényelmesebb és gyorsabb is így. Nem kell többet várni erre, hiszen a minap megérkezett a WhatsApp kliens a Google Chrome-hoz, mellyel végre megvalósulhat korábbi álmunk.

Az új funkció pedig roppant egyszerűen működik. Csupán el kell látogatnunk a web.whatsapp.com weboldalra a Google Chrome böngészőből az asztali számítógépünkön vagy notebookonkunk, ahol egy QR kódot találunk. Ezt kell az androidos készülékünkről beolvastatnunk a WhatsApp alkalmazásban a Menu – WhatsApp Web-re koppintva. Fontos, hogy a funkció csak a legújabb WhatsApp verzió esetén működik, így ellenőrizzük, hogy a készülékünkön is a legfrissebb verziószámú applikáció található. Ha ezzel kész vagyunk, a szinkronizálás megtörténik és már használatba is vehetjük.

whatsapp

A szolgáltatás egyelőre csak Android, Windows Phone, illetve BlackBerry platformon működik, az iOS verzióra még várni kell. A WhatsApp jelenleg több 600 millió felhasználóval rendelkezik és kétségkívül az egyik legnépszerűbb csevegő szolgáltatás, mely a hírek szerint hamarosan telefonhívás funkcióval is frissülhet, akárcsak a szintén népszerű Viber. Az új funkciónak köszönhetően pedig végre zavartalanul dolgozhatunk a számítógép előtt ülve és ha kapunk egy értesítést a WhatsAppon keresztül, akkor rögtön akár válaszolhatunk is rá.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá