Újabb információk érkeztek a titokzatos kör alakú Samsung óráról

0 1,436

Az idei MWC kiállítás nemcsak a Galaxy S6-tól lesz hangos, ami mint kiderült, már a rendezvény első napján bemutatkozhat, hanem a hírek szerint egy olyan okosóra is a láthatáron van, ami az eddigiektől eltérően nem négyzet, de nem is ívelt kijelzővel lenne ellátva, hanem a hagyományos karóráknál alkalmazott kör alakú megjelenítővel, akárcsak a Moto 360 vagy az LG üdvöskéje. A jelenleg Orbis projekt névén futó készülékről a minap számos érdekes adat került ki.

A legújabb Samsung okosóra különlegessége egy olyan forgatható perem lenne, aminek segítségével lehetne a menüben navigálni, illetve egyéb funkciók is társulhatnának hozzá. A SamMobile a napokban pedig azt is közölte, hogy a készülékkel nem kezdeményezhetünk majd hívást, csupán elfogadhatjuk vagy elutasíthatjuk a beérkező hívásokat – természetesen amennyiben egy kompatibilis okostelefonhoz kapcsolódik a hordható eszköz.

Ezután a kör alakú peremre is kitérnek, melynek újabb funkciót is megtudhatjuk. A beszámolók alapján az óra pereme forgatható lenne, viszont a forgatás intenzitása is szerepet játszana a funkciókban. Ha lassan tekerjük, akkor a menüben csupán egy alkalmazást mutatna a kijelzőn, azonban ha gyorsabban tekernénk, akkor pedig egyszerre 3 alkalmazás ikonját is megjelenítené. Emellett akár a zenelejátszásnál is fontos szerepet kaphat: ezzel a megoldással lehetne például a számok között lépkedni, de a hangerő módosítása is ugyanezen az elven működne.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá