VIDEÓ: Megújult a Rádió- és Televízió-történeti Kiállítóhely, ahol helyet kapott a Samsung Smart School

0 1,216

A Samsung és az MTVA közös összefogásának köszönhetően megújult a Rádió- és Televízió-történeti Kiállítóhely, amelyet digitális eszközökkel tettek interaktívvá. A kiállítóhely épületében helyet kapott egy, a legújabb technológiával felszerelt Samsung SMART School is, ahol ezentúl számtalan iskolásnak tartanak majd digitális képzéseket és foglalkozásokat.

Ez alkalomból mi is ellátogattunk január 15-én a Samsung SMART School ünnepélyes megnyitójára, ahol bepillantást nyerhettünk a legújabb technikai vívmányokra és egyben részt vehettünk egy digitális tárlatvezetésen is, ahol többek között a Smart oktatás folyamatát is végignézhették az ide látogatók.

Czunyiné Bertalan Judit

Az ünnepélyes megnyitót Czunyiné Bertalan Judit, a köznevelésért felelős államtitkár kezdte, aki többek között elmondta, hogy nem lehet nem tudomást venni azt, hogy az a technikai IT-fejlődés, infokommunikációs haladás, ami mögött komoly szellemi teljesítmény van, az bizony a mindennapjaink részévé vált, így a gyermekek is szinte kicsi koruktól már a modern technikai eszközök alkalmazását már rutinszerűen alkalmazzák a mindennapokban. Az látható, hogy ezek az eszközök megragadják és motiválják őket az interneten elérhető információk begyűjtésével is tanulnak.

“Az iskola feladata az, hogy ezeket az információkat tudatosan, szervezetten és valóban az iskolai tartalmak megerősítésére vagy bővítésére tudják használni és ezeknek az IT-eszközöknek és információ halmazoknak és tömegeknek az okos alkalmazásával, amihez egy ilyen kiállítás, egy ilyen kortörténeti végigtekintés és hozzá egy okos tanterem sokat hozzátehet, hiszen olyan célra tudják használni ezeket az eszközöket, ami segíti az információ elmélyülését.” – tette hozzá.

Szabó László Zsolt

Ezután Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója következett, aki elmondta, hogy nagy öröm számára, hogy megtudták újra nyitni a kiállítóhelyet, hiszen szerették volna azt, ha egy technikatörténeti kiállítást sokkal többé tesznek, mint ami volt korábban. Aki ellátogat erre a helyre, az megtalálja az elmúlt 135 évnek a technikai eszközeit, ám most egy teljesen új perspektívából is megismerhetik az emberek.

“Szerettük volna, hogy a diákok élvezzék és élmény kapjanak ettől a kiállítóhelytől. Egyrészt az élményt az nyújtja, hogy az ő általuk megszokott módon, tablettel a kezükben, QR-kódokat felhasználva, nemcsak a tárgyakat tudják megtekinteni, hanem a tableten képeket, hanganyagokat és mozgóképet tudnak követni, ezenkívül lehetőségük van arra, hogy önmaguk is kipróbálják a televíziózást és a rádiózást, az itt lévő rádióstúdióban, ahol a szélgépet használhatják, az ajtónyikorgást előállító berendezést is kipróbálhatják, illetve a televízió studióban is kipróbálhatják, hogy milyen a kamerával szemben egyedül ülni és okosat mondani.” – fogalmazott.

“A Samsung támogatásával lehetőségünk nyílott arra, hogy tovább vigyük ezt a gondolatot és az ide eljövő diákok, felsősök és gimnazisták azok az okos iskolateremben a magyar irodalom és a magyar történelem érdekességei között tallózhatnak okostáblával és okostabletek segítségével.” – fűzte hozzá.

Facskó István

Végezetül, de nem utolsó sorban pedig Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke zárta a megnyitót, aki elmesélte, hogy miután tavaly nyáron a MTVA vezérigazgatójával aláírták az együttműködési szerződést, felvetődött az ötlet, hogy mi lenne ha a jászfényszarui SMART School mintájára nemcsak a Samsung fővárosában, hanem az ország fővárosában is létrehoznának egy okos osztálytermet, ahova meg lehetne hívni azokat az iskolásokat, akik szembesülni szeretnének a digitális technikával.

Elmondása szerint a SMART School lényege: megkönnyíteni a tanároknak az oktatást, a diákoknak meg a tanulást a digitális eszközökkel. “Nem akarunk tanterveket írni, nem akarjuk meghatározni a digitális tartalmakat, hanem varázsolni egy olyan interaktív táblát, ami végre működik és a hozzá biztosított Samsung-szoftver segítségével a gyerekek, diákok tanulni tudnak” – tette hozzá.

Rádió- és Televízió-történeti Kiállítóhely megnyitó

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá