Láthatáron a 4:3-as képarányú Samsung tabletek

0 1,241

Legutóbb már beszámoltunk róla, hogy érkeznek a legújabb generációs Galaxy Tab táblagépek, melyeknek a modellszámait megtudhattunk már, viszont most újabb érdekes információk érkeztek a készülékekről. A hírek szerint a tableteket már nagyban teszteli a Samsung.

A Samsung SM-T239 típusjelzésű tablet várhatóan egy 7 hüvelykes és 1280 x 800 pixeles felbontású érintőkijelzős tabletet takar, mely SIM-kártya befogadására is képes lesz, ezáltal mobilinternetre is. A modellszám alapján ez a készülék valószínűleg a 7 hüvelykes Galaxy Tab 5-öt takarja majd. A készülék belsejében egy 1,2 Ghz-es órajelű Cortex-A53-as processzor kaphat helyet.

A dolog érdekessége, hogy a táblagépek egy jelentős változáson mehetnek keresztül, ami a képernyőarányt illeti, hiszen a hírek szerint ezek a készülék már 4:3-as képarányúak lesznek. Ezt az arányt alkalmazza többek között az Apple az iPad-szériáinál, illetve a Google Nexus 9-nél, ám az Androidos tabletek többsége inkább a 16:10-es képarányt preferálja. Úgy tűnik azonban, hogy ez megváltozhat, hiszen a Nexus 9 debütálását követően a Samsung is követni próbálja a Google irányvonalát.

Nincs tehát kizárva az sem, hogy az új Samsung tabletek után a későbbi táblagépek is már a 4:3-as képarányt alkalmazzák. Az üdvöskék között érkezik majd a SM-T35x és a SM-T55x, mely a Galaxy Tab 4 8.0 és a Galaxy Tab 4 10.1 2015-ös változatát takarhatja, illetve az SM-P35x/SM-P55x páros pedig egy egészen új családot.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá