Hihetetlenül jól fut a Tizen rendszer a Samsung Z1-en

0 1,372

A Samsung pont egy hete dobta piacra az első, immár kereskedelmi forgalomban is kapható Tizen operációs rendszerrel érkező Samsung Z1-es okostelefonját Indiában. A készülék roppant olcsó, hiszen a gyártónak sikerült 100 dollár alá lenyomni az árat (nagyjából 90 dollárért értékesítik), amiért kapunk egy 4 hüvelykes WVGA (800 x 480 pixel) felbontású PLS TFT panelt, egy kétmagos és 1,2 Ghz-es órajelű processzort, 768 MB rendszermemóriát és 4 GB háttértárat, ami természetesen microSD kártyával 64 GB-ig tovább bővíthető. A készüléken pedig a Tizen legújabb, 2.3-as verziószámú rendszere operál, ami olyan könnyedén fut a Samsung Z1-en, amit még mi sem gondoltunk volna.

A minap került fel az internetre egy videó, amin bepillantást nyerhetünk a Samsung Z1 működésébe és minden menüt részletesen is megtekinthetünk. A Tizen rendszerről annyit érdemes tudni, hogy egyrészt sokkal kevesebb RAM-ra van szüksége a rendszer futtatásához és emellett még az Androidos alkalmazásokat is lehetőségünk van telepíteni és futtatni az ACL (Application Compatibility Layer) applikáción keresztül, mely a Tizen App Store-ból érhető el. A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy a Tizen OS mennyire gyorsan és akadásmentesen fut a készüléken. A videó megtekintése után szinte biztos, hogy mindenki Tizen készüléket akar majd.

A Tizen emellett számos újdonságot is tartogat a felhasználóknak. Lehetőségünk van például kiválasztani, hogy milyen színű legyen a felhasználói felületünk, illetve az ikonokat is bármikor, kedvünk szerint megváltoztathatjuk. A rendszerben egy gyári térképalkalmazás is helyet kapott, mely Nokia here néven található meg. Emellett olyan extra funkciókat is kapunk, mint például az androidos rendszernél ismert Ultra Power Saving üzemmód, viszont itt a képernyő nem lesz fekete-fehér, csupán a teljesítményt csökkenti a hosszabb üzemidő elérése érdekében. A leghihetetlenebb mégis az, hogy ezt a sebességet egy belépőszintű készüléken képes produkálni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá