4GB rendszermemóriával érkezhet a Galaxy S6

0 519

Egy koreai hírügynökség beszámolója alapján a következő generációs Galaxy S6 várhatóan már 4 GB rendszermemóriával debütálhatna, ami jelentős előrelépés lenne a korábbiakhoz képest. A Galaxy S5 és a Galaxy S4 is csupán 2 GB RAM-mal volt felvértezve, ami az Android operációs rendszer memóriaéhségének köszönhetően olykor-olykor bizony kevésnek bizonyult és ezt sokan szóvá is tették. A hírek szerint azonban végre megduplázódhat az alkalmazások rendelkezésére álló memória, ami teljesítményjavulást is eredményezne.

A lépésre azért is kerülhet sor, mert a konkurencia készülékei, például a Xiaomi zászlóshajójában, a Mi Note Pro-ban vagy az ASUS ZenFone 2-ben például már 4 GB RAM található, így ha a dél-koreai vállalat szeretné tartani a lépést, akkor mindenképp követi ezt az irányt. A memóriabővítés pedig már el is kell, hogy korunk alkalmazásai, és a legújabb játékok is megkövetelik a több memória jelenlétét. A hírek szerint pedig nemcsak a Galaxy S6 kaphatná meg, hanem a hajlított kijelzős Galaxy S6 Edge is.

A Galaxy S6 és S6 Edge készülékben ezenkívül egy 64 bites Snadpragon 810-es vagy az Exynos 7420 chip kaphat helyet. A Snapdragon üdvöskéjével azonban problémák adódtak az utóbbi időben, így az Exynos chipes verzióból jelentősen több darab várható. A készülékek előlapján várhatóan egy 5,2 hüvelykes Quad HD (2K), azaz 1440 x 2560 pixeles felbontású Super AMOLED panelt kaphat helyet, az Edge variánshoz pedig egy oldalsó, hajlított kijelző is társul majd. A hírek szerint a üdvöskékről márciusban hullhat le a lepel a barcelonai MWC kiállítás keretében.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá