30 millió Tizen-alapú TV leszállítására készül a Samsung

0 1,248

A január elején Las Vegasban megrendezett CES szórakoztatóelektronikai kiállítások pörögnek az események napról napra és egyfelől a Samsung vadonatúj Tizen-alapú okostelevízióitól volt hangos a sajtó. A Samsung ebben az évben előreláthatóan a televíziós szegmensben is erősíteni próbál. A hírek szerint 2015-ben a Samsung összes új Smart TV-je már a nyílt forráskódú Tizen operációs rendszert fogja alkalmazni, melynek eredményeképp a fejlesztők könnyebben készíthetnek majd teljesen egyedi tartalmakat, miközben a felhasználók számára a szórakozás egészen új szintjét hozhatják el.

A Samsung legújabb közleményéből kiderült, hogy a dél-koreai óriás a 2015-ös évben várhatóan összesen 60 millió televíziókészüléket készül leszállítani, melyből nagyjából 50%-át a Tizen-alapú készülékek jelenthetik majd, így durván 30 millió eszköz találhat gazdára még az idei évben. A Tizen segítségével a Samsung Smart TV-i egy hatalmas és rugalmas tartalom-ökoszisztéma részei lehetnek. A Tizen más eszközökkel való kompatibilitása révén a Samsung Smart TV-k bármely okos otthon központjai lehetnek.

Az első ilyen operációs rendszerrel felvértezett példányok már az idei CES-en mutatkoztak be. A Samsung SUHD családban elsőként a JS9500, a JS9000 és a JS8500 típusjelzésű modell lesz megtalálható, amik 48 hüvelykes mérettől egészen 88 hüvelykes méretű képátlóval rendelkeznek. A Tizen operációs rendszernek köszönhetően pedig a készülékek számos extrával is szolgálnak majd a felhasználóknak. Egyrészt a Tizen-alapú televíziók sokkal gyorsabban kapcsolnak be, mint korábbi társaik, illetve nagyon egyszerű a használatuk a felhasználóbarát felhasználó felületnek köszönhetően.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá