Vezeték nélküli töltéssel érkezhet a kör alakú Samsung okosóra

0 1,336

Az okosórák valóban könnyebbé teszik azok életét, akik gyors hozzáférést szeretnének kapni az értesítésekhez, ám emellett számos egyéb funkciót is tartogat, anélkül, hogy elő kellene vennünk a mobilkészülékünket a zsebünkből. A Samsung okosórák töltése azonban jelenleg úgy történik, hogy a gyártó által biztosított töltőbölcsőbe kell helyeznünk, majd ehhez az egységhez csatlakoztatni a microUSB töltőt. A Samsung azonban a hírek szerint egy sokkal kényelmesebb megoldáson dolgozik, mely a jelenleg Corbis kódnév alatt futó kör alakú okosórában debütálhat majd.

A Samsung egyes okostelefonjainál már megoldható a vezeték nélküli töltés, a legújabb hírek szerint hamarosan majd az okosórákat is lehetőségünk lesz így tölteni. Ehhez természetesen nem lesz szükségünk semmilyen kiegészítő megvásárlására, hanem alapértelmezetten már megkapná ezt a funkciót az óra. Ennek köszönhetően elég lenne csupán egy dokkolóra helyeznünk a készüléket, ami pár óra alatt teljesen fel is töltené. A Motorola Moto 360 például már rendelkezik ilyen megoldással, így most a Samsungon a sor.

A beszámolók alapján a SM-R720 típusjelzésű készülék nem az Android Wear operációs rendszerrel érkezne, hanem a cég saját fejlesztésű, Tizen platformját kapná meg, akárcsak a jelenleg kapható legerősebb okosórája, a Gear S. A pletykák szerint a kör alakú óráról a cég várhatóan az idei év márciusában megrendezésre kerülő barcelonai MWC (Mobile World Congress) eseményen szeretné lerántani a leplet. Kíváncsiak várjuk a további fejleményeket!

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá