A Samsung fog felelni a legtöbb Apple A9-es chipért

0 872

Az Apple következő generációs iPhone készülékében – ami várhatóan iPhone 6S néven kerül forgalomba majd – valószínűleg a soron következő A9-es SoC (System on chip) kaphat majd helyet, azonban jelen pillanatban már nagyjából sejteni lehet, hogy ki, esetleg kik lesznek a gyártásukért felelősek. A Samsung és a tajvani félvezető gyártó cég, a TSMC szinte fej-fej mellett versenyzik, és harcol, hogy minél nagyobb százalékért legyen felelős.

A Samsung jelenleg az Apple iPhone 6 és Plus készülékeiben található A8-as processzor mintegy 30 százalékáért felel, a maradék 70 százalékot pedig a TSMC állítja elő. Úgy látszik most viszont a Samsung ismét nagyobb szerepet játszik a cupertinói cég életében és újra az első számú beszállítóvá válhat. A hírek szerint a következő generációs Apple iPhone és iPad készülékekbe a Samsung fogja szállítani a processzorok legnagyobb százalékát, és az eddigi arány megfordulni látszik: a Samsung felelne 70 százalékért, a TSMC pedig 30-ért.

A legújabb generációs chip, az A9-es érdekessége, hogy egy új, 14 nanométeres FinFET gyártástechnológiával készülne, mely 35%-kal energiatakarékosabb és 20%-kal gyorsabb processzorokat eredményezne a korábbi generációhoz képest. A legújabb információk szerint a cég pedig készen is áll a gyártásra: havonta 30-40 ezer darabot tudna produkálni a cupertinói cégnek. A marad 30 százalékot pedig a TSMC állítaná elő.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá