Hihetetlen gyors internetkapcsolatra képes a Galaxy Note 4 S-LTE

0 941

December végén érkezett a hír, hogy a Samsung egy vadonatúj Galaxy Note 4 variánssal készül előrukkolni, mely kizárólag a dél-koreai piacon kerülhet majd forgalomba. A Galaxy Note 4 S-LTE nevezetű phablet az eredeti tervek szerint a Qualcomm új fejlesztését, a Snapdragon 810-es processzort kapta volna meg (ami várhatóan a Galaxy S6-ban debütálhat), azonban az utóbbi időben túlmelegedési problémák adódtak a chippel, így végezetül a Samsung úgy döntött, hogy a saját Exynos 5433-as egységét applikálja a készülékbe.

A Galaxy Note 4 S-LTE legfontosabb újdonsága, hogy a készülék támogatja a Cat.9-es LTE hálózatokat, ezáltal brutális sebességű internetkapcsolatra lesz képes. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy maximum 450 Mbps-os letöltési sebességet képes produkálni, mely a korábbi 300 Mbps-os Cat. 6-os LTE-hez képest jelentős előrelépést jelent. A jó hír pedig, hogy a készüléket vásárlók pedig rögtön ki is tudják majd használni ezt a sebességet, ugyanis a dél-koreai mobilszolgáltató, az SK Telecom a múlt hónapban aktiválta az LTE-A hálózatot, mely képes lesz kiszolgálni.

Az elméleti 450 Mbps-os letöltési sebesség természetesen a valóságban valamennyivel kevesebb lesz a legtöbb helyen, viszont a Samsung Galaxy Note 4 S-LTE lesz az első olyan készülék, mely már támogatja a Cat. 9-es LTE hálózatot. A sorban egyébként az LG üdvöskéje is már rendelkezik ilyen modemmel, hiszen a január 30-án debütáló LG G Flex 2-ben található Snapdragon 810-es is támogatja a Cat. 9-es LTE-t. A Galaxy Note 4 S-LTE áráról egyelőre még nincsenek információk, de a hírek szerint a héten debütálhat, így hamarosan fény derülhet rá.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá