Már előrendelhető a Samsung NX500-as fotóapparátus

0 32,857

Épp a tegnapi nap folyamán számoltunk be róla, hogy a láthatáron a Samsung legújabb Tizen-alapú fényképezői, mely az NX-széria kínálatát fogják majd gazdagítani. Eddig két üdvöskéről szivárogtak ki információk: az NX500-ról, illetve az NX3300-as modellszámú készülékről. Eddig egyik fotóapparátust sem jelentették be hivatalosan, viszont a minap az amerikai B&H (egy professzionális fényképezőket áruló üzlet) weboldalán tűnt fel az NX500-as, mint előrendelhető készülék, viszont egyelőre még csak egy “Coming soon” felirat díszeleg a neve mellett, így a fényképező érkezéséről egyelőre még nincsenek információk.

Magáról az NX500-as fényképezőről eddig néhány információ már ki is szivárgot. Megtudhattuk például, hogy a készülék egy 28 megapixeles szenzorral érkezik, egy masszív 205 AF (AutoFocus) ponttal. A fényképező videórögzítés terén is számos extrákkal kecsegtet majd, mint például a QHD (2,5K) felbontású videófelvétel, vagy az UHD (4K) Time-Lapse funkció. Az NX500 egy 3 hüvelykes felhajtható Super AMOLED kijelzővel érkezik, mellyel a videósok számára is kedvező lehet majd. A készülék Bluetooth, WiFi és GPS vevőegységgel is fel lesz vértezve.

NX500

Arról nincsenek információk, hogy az üzlet miért leplezte le az üdvöskét még idő előtt, de valószínűleg egy véletlen folytán kerülhetett ki a weboldalra. Mindenesetre azt már most tudhatjuk, hogy nagyjából milyen árral számoljunk majd a hazai megjelenésnél. A weboldalon az NX500-at 799 dollárért kínálják, ami Európában nagyjából 690 eurós árcetlit jelent majd. Ez persze az alapcsomagot jelenti, melyhez egy 16-50mm-es objektív az alaptartozék.

NX500-NX300M

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •