Hihetetlen ráncfelvarrást kapott a YouTube alkalmazás

0 5,490

A Google útjára indította a YouTube alkalmazás legújabb verziószámú frissítését, mely az elkövetkezendő időben mindenki számára szép lassan elérhető lesz a Google Play-ben. A verziószám ugrás hihetetlen nagy, hiszen a korábbi 6.0.3 helyett immár egy 10.02.3-as verziószám került a Google Play kínálatába, mely természetesen számos újdonságot tartalmaz a felhasználók számára. A szemfülesek már fel is fedezték az újításokat, melyek között szerepel egy vadonatúj rácsos elrendezésű megosztás menü, néhány ikonfrissítés, és végre visszakerült a hangalapú keresés a keresőmezőbe, ami érthetetlen módon került ki az applikációból.

Nézzük sorjában, hogy a megújult androidos YouTube alkalmazásban milyen változást tapasztalhatnak azok, akik már letöltötték a legfrissebb verziót. A legnagyobb felhasználó felületet érintő frissítés a megosztás menüben keresendő, ahol a korábbi listás nézet helyett immár szépen “rácsos” elrendezésben foglalnak helyet az ikonok, mely sokkal kellemesebb látványt nyújt a korábbinál. Érdekesség még, hogy a “Copy URL”, azaz az videó linkjének a másolása immár a job felső sarokba kerül, fix helyre, hogy bármikor elérhető legyen.

YouTube

Ahogy korábban említettük a mikrofon ikonja végre visszakerült a keresőmezőbe, így ha kényelmesebbnek érezzük inkább bemondani egy előadó címét, mint bepötyögni, akkor nem kell messzire mennünk az ujjunkkal. Korábban ez a billentyűzetben kapott helyet, viszont akik harmadik fél által készített billentyűzetet használtak, azoknak le kellett mondaniuk erről az opcióról.

YouTube

Végezetül pedig érdemes pár szót ejteni magáról a felhasználói felületről egy videó megtekintésénél. Itt is láthatjuk, hogy apró finomhangolások történtek, a betűtípus egy minimálisan kisebb lett, így több hely marad a hosszabb címmel rendelkező produkcióknak, illetve az újrajátszás ikonját vertikálisan tükrözték, így a nyíl vége a korábbi balra helyett az új verzióban jobbra mutat. Érdekesség még, hogy az ajánlott videók rácsos elrendezését lecserélték listásra. Egyes beszámolók alapján pedig a régebbi készülékeken egy minimális teljesítmény javulás is érzékelhető.

YouTube

Forrás: AndroidPolice

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •