Érintés alapú ujjlenyomat-olvasó kerülhet a Galaxy S6-ba

0 1,066

Az okostelefonok az emberek egyik legfontosabb tárgya, melynél az egyik legfontosabb szempont az adataink védelme. A hagyományos PIN kód és jelkódzár után megérkeztek az ujjlenyomat-olvasóval felvértezett okoskészülékek, melyek amellett, hogy jelentősen megkönnyítették a készülékek feloldását még nagyobb biztonságban is érezhettük a személyes adatainkat és dokumentumainkat.

A Samsung 2014 elején rukkolt elő az ilyen panellel felvértezett modellel, mégpedig a Galaxy S5-nél. A dél-koreai vállalat egyértelmű válasza volt akkor az iPhone 5s-ben debütált újdonságára. Azóta több készülékbe is megérkezett ez az újdonság, mint például a Galaxy S5 mini, Galaxy Alpha, Galaxy Tab S, Galaxy Note 4 és a Galaxy Note Edge.

Az ujjlenyomat-olvasós Samsung készülékeket úgy tudjuk feloldani, hogy végighúzzuk az ujjunkat a home gombon. A funkció sokak szerint problémamentesen működik, azonban tény, hogy van még mit fejleszteni rajta. A szenzor a home gombban helyezkedik el, ami miatt kevesebb a hely az ujjbegyünk számára, mint például az iPhone kör alakú főgombján.

A legújabb információk szerint azonban a Galaxy S6-ban egy teljesen új megoldással találkozhatnak majd a vásárlók. Az S6-ban egy olyan szenzor kaphat helyet, ami ugyanazon az elve működik, mint az Apple üdvöskéi: elég lesz csupán ráhelyeznünk az ujjunkat és voilá.

Erre pedig azért kerülhet sor, mert sokan panaszkodtak, hogy csupán csak többszöri próbálkozásra sikerül feloldani a készüléket, illetve a hely hiánya miatt sokszor játszadozni kellett, hogy különböző szögben próbálják. Persze voltak, akik többször is regisztrálták ugyanazt az ujjukat a jobb eredmény elérése érdekében, de reméljük az új technológiával sokkal könnyebbé válik majd minden.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá