Új vezető dizájner érkezett a Samsunghoz

0 1,038

A Samsung tavaly jelentette be, hogy miután számos negatív kritika érte a Galaxy S5-ös készülék dizájnját (mint például a sebtapaszra hajazó hátlap), az akkori mobil dizájnért felelős Change Dong-hoon-ot lecserélték házon belül egy másik személyre. A mai nap azonban egy nagyon érdekes hír érkezett: a Samsung csapatába Lee Don-tae nevezetű fiatalember érkező vezető dizájnerként, aki korábban az Apple vezető formatervezőjével, Jony Ive-val együtt dolgozott.

Lee Don-tae már öreg motoros a szakmában, dolgozott már a LG-nél, a Toyotánál, korábban a Samsunggal is, sőt még a British Airways-nél is, ahol egy elég komoly dizájnterv is kapcsolódik a nevéhez: ő tervezte meg a British Airway járatain a “business-class”, tehát az üzleti osztály kabinjait, ahol egy különleges “z-alakú” kialakításnak eredményeképp 20 százalékkal több széket tudtak elhelyezni az utastérben. Mindemellett pedig Tangerine brit dizájn studió ügyvezető igazgatója is volt, amit a híres Apple dizájn guru, Jony Ive alapított.

A Samsungot korábban számtalan kritika érte már az okostelefonok gyenge minőségű műanyag készülékházai miatt, amik idővel leváltak vagy teljesen elszíneződtek. Lee Don-tae vezetésével viszont számos érdekességre is készülhetünk a jövőben. Az is lehet, hogy a Galaxy S6 kialakításánál is fontos szerepe lesz majd emberünket, így tényleg új értelmet nyer a cég korábban közzétett “Project Zero” kijelentése. Reméljük, hogy Lee az irányítása alá veszi a dolgokat és számos remek produktummal találkozunk majd a jövőben.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá