Lenyomta a Google Play az Apple alkalmazásboltját

0 723

Az AppFigures legújabb jelentése szerint, mely az alkalmazásokat statisztikázza kiderült, hogy a Google Play Store jelentős előnnyel vezet és sikerült lenyomni az Apple alkalmazásboltját, az App Store-t mind az alkalmazások, mind a fejlesztők számában. A hírek szerint a rekordot a Google 2014-ben érte el: ebben az évben mintegy 1,43 millió applikáció volt elérhető a Google Play-ben, szemben az 1,21 milliós darabszámmal az App Store-ban.

Ha belegondolunk, ez eszméletlen hatalmas szám. Az igazsághoz persze hozzátartozik az is, hogy a Google Play kínálatában relatíve egyszerűbb bejutni, mint az Apple alkalmazásboltjába. Az Apple szigorú kritériumokat ír elő a fejlesztőknek, akik ha nem tartják be a leírtakat az alkalmazások fejlesztésénél, akkor könnyen visszautasíthatják és az is lehet, hogy a többszöri próbálkozás után sem fogják végül el. Az Apple próbálja szűrni azokat az applikációkat, amiket fölöslegesnek érez, hogy a felhasználók számára relatíve minőségibb alkalmazások legyenek elérhetőek és automatikusan törlik az adathalász és egyéb kártékony programokat.

Ennek ellenére ez egy jelentős mérföldkő az Google-nek és úgy látszik a fejlesztők is előszeretettel választják az Android platformot. A statisztikák azt mutatják, hogy a fejlesztői közösség az elmúlt három évben sokkal gyorsabban nőt, mint az Apple-é. A Google Play jelenleg 388 ezer fejlesztőt számlál, míg az App Store-ban 282 ezer található. A Google Play Store leggyorsabban növekvő kategóriája a játékok, fotós és zenei applikációk, míg az App Store-ban inkább az üzleti és életmód kategória.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá