Érdekes frissítést kapott a Google Maps

0 6,755

A Google Maps nemcsak a számítógépünk webböngészőjében tesz remek szolgálatot, hanem az Androidos mobilkészülékünkön is, amin az egyszerű címmegtekintéseken túl, akár mindennapos navigációra is használhatjuk a térképszolgáltatást. Az utóbbi időben számos olyan kényelmi funkcióval és dizájnnal bővült az applikáció, aminek következtében már egy teljesen megbízható szoftvernek tekinthetjük, ha navigációról van szó. A Google persze folyamatosan fejleszti, hogy jobbnál jobb lehessen.

A Google a minap pedig egy frissítést indított útjára a Google Maps-hez, mely az apróbb hibajavításokon túl, néhány újdonságokat is tartogat a felhasználóknak. A frissítés persze jelenleg nem hoz akkora áttörést, viszont akad néhány érdekes funkció, ami a felhasználók számára hasznos lehet.

Elsőként a 9.3-as verziószámú Google Maps frissítés elhozta a “megosztható útvonalat”. Ez azt jelenti, hogy amint megtervezünk egy navigációt, az alkalmazásban immár lehetőségünk nyílik az útvonaltervet megosztani másokkal is. Ez egy szöveges felsorolást jelent a műveletekről, azaz, hogy hol és merre forduljuk, amit akár emailben is elküldhetünk ismerőseinknek.

A szemfüles felhasználók azonban további érdekességekre is bukkantak. A beszámolók alapján a legújabb frissítés egyben számos hely alapú értesítést is lehetővé tesz. Ezek az értesítések leginkább az éttermekre, bevásárlóközpontokra, repterekre vonatkoznak. A másik érdekesség pedig a “Check-in” lehetősége egy helyre, ahova a felhasználók megérkeztek. A 9.3-as frissítés az elkövetkezendő napokban lesz elérhető a Google Play-ben.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá