Valós idejű hangalapú fordítást ígér a Google Translate

0 2,642

A Google egyik népszerű szolgáltatása a Google Translate mindig kéznél van, ha egy külföldi szót vagy esetleg egy mondatot szeretnénk az anyanyelvünkre lefordítani. A szolgáltatásban akár arra is lehetőségünk van, hogy egy komplett weboldal url címét adjunk meg, így az oldalon található szöveges tartalmat egy pillanat alatt képes lefordítani és egy másik nyelvre cserélni. Való igaz, hogy a mondatok közötti kapcsolatokkal még hadilábon áll, így egy hosszabb mondat vagy szövegrész lefordítása olykor humoros pillanatokat szül, viszont a legtöbb esetben nagy hasznát veheti az ember.

A cég természetesen korábban már előállt mind az Androidos, mind az iOS-en platformra készült Google Translate applikációval, aminek segítségével pillanatok alatt fordíthatunk le külföldi szavakat, anélkül, hogy a webböngészőnket megnyitnánk. Az alkalmazásban olyan kényelmi funkciókat is találunk, mint például a diktálás, aminek köszönhetően csupán ki kell mondanunk az adott szót vagy mondatot, amit a program automatikusan felismer és karakterré varázsol, majd a fordítás gombra koppintva már meg is kapjuk az idegen szót. (Ez egyébként az asztali gépek és notebookok esetén is elérhető a webböngészőből, viszont kizárólag a Google Chrome böngészőn keresztül)

A New York Times legújabb információ szerint azonban a mobilos applikáció hamarosan egy frissítést kap, mely egy nagyon érdekes funkciót is elérhetővé tesz a felhasználók számára. Az újdonság pedig nem más mint a valós idejű fordítás: a program miután kimondunk egy szót érzékeli, hogy melyik nyelven hangzott el és azonnal le is fordítja a kívánt nyelvre. A hírek szerint ezenkívül még a fényképező is megkaphatja a valós idejű fordítás funkciót, aminek eredményeképp pedig például egy külföldi étlapon található ételeket rögtön egy adott nyelv megfelelőjére cserél. Az utóbbira azonban még várni kell, viszont a hangfordítás már az elkövetkezendő napokban megérkezhet a Google Translate frissítéssel.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá