60 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet a Spotify

0 636

A zenehallgatási szokásaink az utóbbi időben mondhatni teljesen megváltozott. Míg régebben jobb esetben csupán 1-1 albumot vásároltunk meg a különböző előadóktól és és hallgattunk huzamosabb ideig, addig manapság már nem kell azon gondolkoznunk, hogy melyik dalra vagy albumra költsük a pénzünket, hiszen csupán havi pár euróért az összes zenéhez hozzáférésünk lehet. A zenei streaming szolgáltatások térhódítása az utóbbi időben jelentősen felgyorsult és szinte mindenki kipróbálta vagy használja napi szinten valamelyik szolgáltatást.

A Spotify az egyik legnépszerűbb ezen a téren, aki egy havi 4,99 euróért a világ összes zenéjéhez hozzáférést biztosít, és akár offline módon is lehetőségünk van hallgatni ezeket. Lementhetjük, csoportokba szedhetjük, vagy akár lejátszási listákat is készíthetünk, sőt fel is iratkozhatunk különböző csatornákra, hogy mindig naprakészek lehessünk és a legújabb alkotásokról azonnal értesülhessünk. A program algoritmusa figyelve zenei ízlésünkre mindig olyan zenéket próbál kínálni, mely szinte biztos, hogy elnyeri tetszésünket. A szolgáltatás természetesen ingyenesen is használható, viszont reklámokkal együtt és pár funkció nélkül (például az offline lejátszás).

A cég a minap számolt be legújabb statisztikájáról, melyből sok érdekes adat kiderült. A Spotify jelenleg 60 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet, melyből 15 millió a Prémium előfizetésre is feliratkozott. A felhasználók száma pedig rohamosan gyarapodik, hiszen fél évvel ezelőtt mintegy 10 millió előfizetőt tudhatott a magáénak. A kínálat bőséges, jelenleg több mint 20 millió zeneszám található az adatbázisban, melyek napról napra gyarapodnak, így érthető, hogy sokan választják és használják napi szinten a Spotify-t.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá