Windows Phone 8.1 rendszerű telefonokat fejleszt a Samsung

0 787

A számos Androidos okostelefon után úgy néz ki a Samsung a saját fejlesztésű Tizen operációs rendszer helyett inkább a Windows Phone készülékekre szeretne koncentrálni. A The Korea Times számolt be a minap róla, hogy a cégnél már nagyban tesztelik a Windows Phone 8.1-es rendszert a készülékeken, hogy megfigyeljék annak stabilitását.

Ha minden igaz a Samsung az idei évben már elő is rukkolhat a Microsoft operációs rendszerét futtató alsó kategóriás készülékekkel. Erre persze csak azután kerülhet sor, miután a két cég rendezi az egymás közötti vitákat, amik leginkább a licencdíjak kifizetéséből adódtak.

A dél-koreai cégnek persze nem ezek lennének az első Windows Phone operációs rendszert futtató készülékei, hiszen a Samsung Ativ S, Omnia M, Omia W és az Omnia 7 készülékeken már ilyen platform található. A cég legutolsó Windows Phone-os eszköze a Verizon exkluzív ATIV SE volt, mely tavaly áprilisban debütált és annyira nem is lett annyira felkapott.

A másik érdekesség, hogy miközben az utóbbi időben a Tizen-alapú okostelefonok újbóli megerősödéséről lehetett hallani, addig az ide CES-en egyértelművé vált, hogy a hír félig igaz, hiszen a rendszer elsődlegesen nem a mobilkészülékek szegmensét erősíti majd, hanem az okostelevíziókét. 2015-ben a Samsung összes új Smart TV-je már a nyílt forráskódú Tizen operációs rendszert fogja alkalmazni.

Ha a Samsungnak és a Microsoftnak viszont tényleg sikerült megoldani az egymás közötti incidenseket, akkor a jövőben számos Windows Phone rendszert futtató okostelefonra számíthatunk majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá