WhatsApp alkalmazással érkezik a Samsung Z1

0 720

A Tizen-alapú okosórák és televíziók után végre láthatáron a cég legújabb ilyen operációs rendszert futtató készüléke a Samsung Z1, mely az eddigi információk alapján január 18-án kerülhet forgalomba első körben Indiában, majd később Kínában és Dél-Koreában. A minap újabb képek bukkantak fel az interneten, amin pedig már egy működő készüléket sikerült lencsevégre kapni. A dolog érdekessége, hogy a gyári alkalmazások között a népszerű csevegő alkalmazás, a WhatsApp ikonja is felbukkant.

Úgy látszik a WhatsApp fejlesztői az iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry, sőt még a Nokia S40 operációs rendszerekre elérhetővé tették az alkalmazásukat, a Tizen platformot is sikerült meghódítaniuk. Akik jövőben érkező Samsung Z1-et választják, azoknak azzal is számolniuk kell, hogy az alkalmazás kínálat jelenleg még elég csekély, viszont a jó hír az, hogy a WhatsApp-ról nem kell lemondanunk. A képekből kiderül, hogy az alkalmazás működőképes és a felhasználói felülete nagyban hasonlít az Androidos verzióra.

A Samsung Z1 egyébként egy 4 hüvelykes (800 x 480 pixeles) felbontású kijelzővel érkezik, a készülékház alatt pedig egy 1,2 Ghz-es órajelű kétmagos processzor tevékenykedik majd, melyhez 768 MB rendszermemória társul. Háttértárból alapértelmezetten 4 GB-ot kapott, azonban microSD kártyával ez az érték természetesen tovább bővíthető maximum 32 GB-tal. A hátlapon egy 3 megapixeles optika csücsül, míg előlapi kamerája csupán 0,3 megapixeles. A várhatóan Tizen 2.3-as verziószámú operációs rendszerrel érkező készülék még januárban forgalomba kerülhet elvileg 100 dollár alatti áron.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá