Samsung táblagépek kapnak helyet a legújabb BMW modellekbe

0 2,063

A CES-en a BMW is számos technológia újdonságot újdonságot mutatott be a látogatók számára, melyek az elkövetkezendő években debütálhatnak a német cég legújabb generációs személygépkocsijaiban. Az első ilyen említésre méltó újdonság igazából nem is annyira hangzik futurisztikusnak, viszont funkcionalitását tekintve annál nagyobb szerepet kap az autóban. Ez nem más, mint egy olyan androidos Samsung táblagép, ami a kocsi hátsó ülésén helyezkedik el egy dokkolóban és segítségével a hátul ülő utasok vezérelhetnek különböző funkciókat.

A készülékeken a cég saját fejlesztésű “Touch Command” rendszere fut, mely lehetővé teszi az utasoknak, hogy ezen keresztül szabályozhassák a hőmérsékletet, váltogathassanak a rádióállomások között vagy akár az ülésüket állíthassák – más szóval egy hordozható iDrive-ot kíván nyújtani a BMW a hátul ülőknek.

A legérdekesebb dolog persze, hogy ezeket a táblagépeke a Samsung kifejezetten a BMW-nek készítette, így a home gomb megnyomására értelemszerűen nem az Androidos főmenübe navigál, hanem a Touch Command főképernyőjére. A jó hír viszont, hogy ha szeretnék, akkor ugyanúgy használhatjuk, mint egy Androidos táblagépet. Ehhez nem kell mást tennünk, mint az Apps menüpontra lépnünk, aminek eredményeképp már a sztenderd Android főképernyőn találjuk magunkat.

A másik újdonság pedig a ráncfelvarrott iDrive rendszer, ami az érintőkijelző támogatása mellett még gesztusvezérléssel is frissült. Ennek köszönhetően immár a kezünk levegőben történő hadonászásával is navigálhatunk a menüben, illetve különböző funkciókat társíthatunk az egyes mozdulatokhoz. A német cég a személygépkocsik plafonjába helyezett egy apró kamerát, aminek az érzékelői folyamatosan figyelik az utasteret.

Forrás: The Verge

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá