Kör alakú okosórán dolgozik a Samsung

0 916

A legújabb információk szerint a Samsung egy olyan okosórán dolgozik, mely az eddigi modellektől eltérően nem négyzet vagy téglalap alakú kijelzővel érkezne, hanem kör alakúval. A versenytársak, mint például a HTC vagy az LG már rendelkezik hasonló verzióval, így a Samsung is szerette volna kivenni a részét belőle. Az óráról mindössze annyi derült ki eddig, hogy jelenleg Orbis kódnév alatt fut a projekt és várhatóan az idei Mobile World Congress-en, márciusban mutathatják be a nagyközönség számára.

A beszámolók alapján a SM-R720 típusjelzésű készülék nem az Android Wear operációs rendszerrel érkezne, hanem a cég saját fejlesztésű, Tizen platformját kapná meg, akárcsak a jelenleg kapható legerősebb okosórája, a Gear S. A cég úgy gondolja, hogy a Tizen-alapú okosórák teljesen kompatibilisek az Androidos okostelefonokkal és táblagépekkel, így a szinkronizálással sem fognak gondok adódni. A kör előlappal rendelkező Samsung óráról már nem előszőr hallunk, hiszen tavaly nyáron is megindultak már a pletykák e körül, amikor 3 szabadalom bukkant fel az interneten, melyen a kör alakú kialakítás tervei voltak láthatóak.

Az idei CES-en a Samsungtól nem érkezett semmilyen információ a hordható eszközök jövőjét illetően, leginkább a televíziók, az otthoni háztartási készülékek és hangszórók kaptak nagyobb figyelmet. A pletykák szerint a kör alakú óráról a cég várhatóan az idei év márciusában megrendezésre kerülő barcelonai MWC (Mobile World Congress) eseményen szeretné lerántani a leplet. Arról, hogy a készülék milyen újdonságokkal kecsegtet majd és hogy mennyibe fog várhatóan kerülni, arról természetesen egyelőre nincsenek még információk.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá