Google Cast – A zenemegosztás még sosem volt ennyire egyszerű

0 1,289

A Google pár napja jelentette be, hogy érkezik a legújabb szolgáltatásuk, a Google Cast, melynek segítségével Androidos eszközünket pillanatok alatt kihangosíthatjuk az ezzel kompatibilis hangszórókra, soundbarokra és egyéb audio/video adóvevő készülékekre. Ehhez nem kell mást tennünk majd, mint egy gombot megnyomni a Google Cast integrációval rendelkező alkalmazásban, ami azonnal már küldi is a jelet át a Google Cast támogatással rendelkező hangsugárzókra.

A keresőóriás már közzé is tette azokat az alkalmazásokat, amik már megkapták az új funkciókat, mint például a Deezer, a Google Play Music, az iHeartRadio, az NPR One, a Pandora, a Rdio vagy akár a népszerű online rádió streamelő alkalmazás, a TuneIn. Eszköz tekintetében természetesen még várnunk kell a Google Cast kompatibilis hangszórókra, azonban annyit már tudni lehet, hogy az LG, a Denon és a Sony már most tavasszal piacra fogja dobni saját Googel Cast támogatású hangszóróját Amerikában.

Míg a Google Chromecast lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy televíziókészülékükön megoszthassák az okostelefonjaik és táblagépeik tartalmát, képernyőjét, addig a Google Casttel egy gombnyomásra már a hangokat is továbbíthatjuk az otthonunkban lévő hangszórókra. Természetesen ez a két szolgáltatás a Google egyértelmű válasza az Apple AirPlay szolgáltatására, így már az Android felhasználóknak is lehetőségünk van ezekre a funkciókra.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá