Zuhanásnak indult a Samsung profitja

0 618

Nem a legjobb időszakát éli mostanában a Samsung. A cég legutóbb közel 60%-os profitcsökkenésről számolt be, most pedig a negyedik negyedéves eredményeinél is jelentős visszaesés tapasztalható a tavalyi év azonos időszakában elért eredményéhez képest: nagyjából 40 százalékkal kevesebb nyereséget könyvelhettek el. Ez persze az egész éves teljesítményt is befolyásolja, így a tavalyi év volt az első olyan év az elmúlt években, mikor a dél-koreai vállalat profitja megindult a lejtőn.

Ennek elsődleges oka a mobilos részlegének a hanyatlása. Korábban már számtalanszor írtunk róla, hogy a Samsung a tervek szerint teljesen megreformálja a mobilos részlegét és az idei évben mintegy 25-30%-kal kívánja csökkenteni az elkövetkezendő időkben érkező okostelefonok számát, illetve nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a belépőszintű és középkategóriás készülékekre, hiszen az utóbbi időkben ezek a készülékek váltak a legkelendőbb eszközökké.

A másik jelentős érv pedig a kínai okostelefonok folyamatos térnyerése, melyek hasonló specifikációkkal rendelkező készülékeiket sokkal kedvezőbb áron dobják piacra. Annak ellenére, hogy a mobil szegmens csalódást okoz a befektetőknek, a Samsung egyéb területei, mint például a félvezetők divizíója folyamatos növekedést mutat. Memóriarészlegük a világon minden versenytársat maga mögé utasít. A DRAM eladásokat 15 éve tartják első helyen, 2006-ban pedig elérték, hogy 14 egymást követő évben ők voltak a világ vezető memóriachip gyártója.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá