Már okosórán is játszható a Flappy Bird

1 550

A Flappy Birds neve bizonyára ismerősen cseng már mindenki számára, hiszen hatalmas médiafelhajtás volt körülötte egy fél évvel ezelőtt, hiszen a játékot miután pillanatok alatt hatalmas népszerűséget és letöltéseket generált, a fejlesztő bezárta a kapukat és eltávolította az alkalmazásboltokból. Ezután pedig egy olyan roham indult el, amire senki sem számított: irdatlan sok másolat készült belőle, melyek az eredeti játék alapjaira épültek és a népszerűséget meglovagolva szerettek volna jó eredményeket elérni, meg persze profitot.

A mintegy 16 éves programozó, Corbin Davenport egy egészen új ötlettel állt elő. A fiatalember fogta, és az Android Wear operációs rendszert futtató okosórájára feltelepítette a Flappy Bird-öt, melyet videóra is rögzített, amit közzé is tett YouTube-csatornáján. Corbin egyébként idáig kétszer is szerepelt weboldalunkon: legelőször, mikor egy emulátor segítségével egy komplett Windows 95-öt futtatott az okosóráján, illetve később, mikor pedig a méltán népszerű Temple Run 2 nevezetű endless runner típusú Androidos játékot portolta át az órára.

Legújabb produkciójában pedig már azt is megcsodálhatjuk, hogy milyen egy Android Wear okosórán, jelen esetünkben egy Moto 360-on a Flappy Bird-del játszani. A kerek kijelzőnek sajnos a játékból a felső, pontszámot jelző felirat már nem látszik, illetve a madár is többször “kirepül” a képernyőről, de azt el lehet mondani, hogy a játék tökéletes fut az apró készüléken. Igaz, már jelenleg is elérhető néhány egyszerűbb grafikával rendelkező játék, viszont kíváncsian várjuk, hogy az idő folyamán milyen fejlesztések érkezhetnek még majd az okosórákra.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá