Hihetetlen: Jönnek a 360 fokos YouTube videók

0 4,613

A legnagyobb videós portál, a YouTube hamarosan egy olyan új funkciót is elérhetővé tesz a felhasználók számára, mellyel egy vadonatúj dimenzióját nyithatja meg a tartalomfogyasztásnak. A hírek szerint a cég az elkövetkezendő hetekben engedélyezi népszerű szolgáltatásában a 360 fokos videók feltöltésének a lehetőségét, így akik korábban már rendelkeztek ilyen típusú mozgóképes anyagokkal, azok immár a nagyvilággal is megoszthatják legjobb élményeiket.

A hagyományos videókon túl a YouTube-on már lehetőségünk van a 3D-s videók megtekintésére is, viszont hamarosan már a 360 fokos technológiával rögzített anyagokat is bárki megtekintheti a világhálón. Ez azt jelenti, hogy például a nemrég leleplezett 16 darab nagylátószögű optikával felvértezett Samsung Project Beyond készülékkel felvett anyagok megosztása ezentúl nem jelentene majd problémát, és ismerőseinknek is megmutathatnánk kalandos felvételeinket.

Egyelőre arról nincsenek információk, hogy milyen módon lesz lehetőségünk visszanézni ezeket a 360 fokos videókat, viszont egy olyan elképzelést szívesen látnánk, hogy az okostelefonunk beépített giroszkópja és gyorsulásmérő szenzorainak köszönhetően a készülékünk jobbra-balra forgatásával nézelődhetnénk, amerre szeretnénk. A videók azonban mégis az Oculus Rift és a Samsung Gear VR virtuális valóságot lehetővé szemüvegein keresztüli megtekintése jelentené a tökéletes élményt, hiszen ott valóban úgy éreznénk magunkat, mintha mi magunk lennénk a helyszínen.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá