CES 2015: Íme a névjegykártya méretű Samsung Portable SSD T1

0 1,368

A hordozható HDD meghajtók kora mondhatni lejárt és szép lassan kezdenek nyugdíjba vonulni, és helyüket az ultragyors és hangtalan hordozható külső SSD-k veszik át. A Samsung a sok exkluzív termékbejelentése mellett egy vadonatúj Portable SSD T1 nevű hordozható adattárolót is bemutatott Las Vegasban, mely amellett, hogy akár 1 terabájtos változatban is elérhető, kisebb mint egy szabványos névjegykártya!

A Samsung Portable SSD T1 motorháztetője alatt a Samsung 850 EVO széria alapja található. A fejlesztőknek sikerült a 2,5 hüvelykes alapértelmezett egy sokkal kisebb készülékházba bepréselni, úgy, hogy minden olyan funkciót megkapott, ami a 850 EVO-val érkezett. A készülék 53 mm széles és 71 mm magas és csupán 9,2 mm vastag, amihez egy pillekönnyű, mindössze 30 grammos súly társul. Láthatjuk tehát, hogy bizony egy nagyon kompakt méretről beszélünk, amit szinte bárhova magunkkal vihetünk, hiszen sok helyet nem foglal el a táskánkban, de akár zsebre is vághatjuk, ha szeretnénk.

A készülékház alatt persze brutális teljesítmény lakozik. A Samsung Portable SSD T1 számítógépünkkel USB 3.0-nál technológiával kapcsolódik, amely esetén akár 450 MB/s-os adatátviteli sebességet is elérhetünk, tehát 1 GB-os állomány átmozgatása két készülék között nem vesz 3 másodpercnél több időt igénybe. A Samsung Portable SSD T1 külső meghajtók 250 GB-os, 500 GB-os és 1 terabájtos változatban kerülnek majd forgalomba 180, 300 és 600 dolláros kereskedelmi áron.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá