CES 2015: A SanDisk egy nagyon érdekes, dupla végű pendrive-ot dobott piacra

2 4,449

Las Vegasban már nagyban dübörög az idei évi CES, a világ egyik leghíresebb szórakoztatóelektronikai kiállítása, ahol mindig a legérdekesebb technikai vívmányokról rántják le a leplet a cégek. A készülékgyártók mellett természetesen a kiegészítőgyártó cégek számára is nagyon fontos esemény ez minden évben, hiszen itt mutathatják be a legújabb fejlesztéseket az ide látogatóknak, és általában az itt debütált eszközöket várjuk tűkön ülve az év hátra lévő napjaiban. A SanDisk, a világ legnagyobb külső adattároló gyártója is tiszteletét tette az idei évben is, ahol bemutatta a legújabb termékét, mely egy olyan pendrive, ami hamar az Android okostelefonnal és táblagéppel rendelkezők kedvence lehet.

A SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 különlegessége, hogy két USB fejjel rendelkezik: egy sztenderd, USB 3.0-ás és egy microUSB-s véggel. Ennek köszönhetően ha például egy adatot a pendrivera másolunk a számítógépünkről, akkor ezt az egységet immár lehetőségünk van az okostelefonunkhoz is csatlakoztatni a microUSB segítségével, így az adattárolón található tartalmat már az Androidos készülékünkről is megtekinthetjük. Ez persze a fordított esetben is igaz, tehát ha tárhelyet szeretnénk felszabadítani az okostelefonunkról (például a fényképek esetén), akkor ugyanígy lehetőségünk van rámásolni az USB drive-ra vagy ha szeretnék, akkor biztonsági mentést is készíthetünk és tárolhatjuk ezen az eszközön.

Ahhoz, hogy az Androidos készülékünkről is megtekinthessük az adathordozón lévő tartalmat, szükségünk van a gyártó SanDisk Memory Zone nevű androidos alkalmazására, mely ingyenesen érhető el a Google Play áruházból. A SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0-ás adathordozó 16, 32 és 64 GB-os verzióban kerül forgalomba, árát tekintve pedig 23 és 65 dollár között alakul. A sebességre se lehet panaszunk, hiszen az USB 3.0-ás technológiának köszönhetően az átviteli sebesség a 130MB/s-ot is elérheti.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

  1. Micsoda újdonság… A Kingstone ugyanilyen termékét már idehaza is meg lehet venni minden normális stámtech boltban…

  2. Nem akarok ünneprontó lenni, de ilyen pendrive már régen kapható, 16-32 es méretben, és az androidos készülékek simán megyeszik, minden szoftver nélkül.. kicsit talán elkéstek…

Szólj hozzá