Így vezéreld az okosórádról a Hyundai autódat!

0 862

A Hyundai a minap jelentette be, hogy egy olyan Android Wear operációs rendszert futtató okosórákra tervezett alkalmazáson dolgoznak, amivel lehetőségünk lesz a Hyundai személygépkocsinkat a karunkról irányítani a távolból. A cég elmondása szerint egy már létező alkalmazáshoz, a Blue Link nevezetű androidos applikációhoz érkezik a közeljövőben egy frissítés, aminek az egyik újdonsága az Android Wear készülékek támogatása lesz. Ennek eredményeképp már nem csak az okostelefonokhoz lesz letölthető a program, hanem az Android Weart futtató okosórákra is.

Természetesen a felhasználók minden funkciót megkapnak az okosórára is, így ezentúl nem kell majd a mobilkészülékünket elővennünk, hanem akár az Android Wear platformú okosórán is véghezvihetjük majd ezeket. A Blue Link applikáció segítségével például bezárhatjuk vagy kinyithatjuk az ajtókat, bekapcsolhatjuk a fényszórókat vagy dudálhatunk is, de többek között a motort is beindíthatjuk távolról, így egy hideg téli napon például már akár a befűtött, meleg kocsi várhatja a sofőröket. Az utasításokat nemcsak a képernyőt megérintve vihetjük véghez, hanem akár hangutasítással is, így a “Lock my car” mondat kimondása után bezárhatjuk az ajtókat, a “Find my car” segítségével pedig megtalálhatjuk a kocsinkat, ha esetleg elfelejtettük volna, hogy merre parkoltunk.

Az alkalmazás minden olyan Hyundai kocsival működik, ami rendelkezik a Blue Link szoftverrel. Ahhoz viszont, hogy egy Android Wear okosórán keresztül is kiadhassuk a műveleteket, szükségünk van egy Androidos okostelefonra is, amihez Bluetooth-on keresztül kapcsolódik és amin megtalálható a Blue Link alkalmazás. A cég elmondása alapján a frissítés várhatóan 2015 elején érkezik majd meg, viszont a hamarosan kezdődő CES szórakoztatóelektronikai szakkiállításon élőben is megtekinthetik majd az oda látogatók.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá