12 órás üzemidőt ígér a Samsung legújabb ATIV Book 9-es notebookja

0 1,403

Annak ellenére, hogy a Samsung is arra a döntésre jutott (a Sony után), hogy végleg befejezi az európai notebook készülékeinek az értékesítését, a cég csendben még a háttérben folyamatosan frissíti és fejleszti a legújabb generációs notebook készülékeit a többi régió számára. Igaz, Amerikában az Apple asztali és hordozható számítógépei elég jelentős szeletet birtokolnak az eladási mutatókban, viszont a Samsung legújabb üdvöskéje komoly vetélytársként indul harcba a cupertinói cég MacBook Air családja ellen.

Míg az emberek a pletyka szinten létező 12 hüvelykes ventilátor nélküli MacBook Air eljövetelét rebesgetik, addig a Samsung lépett, és piacra dobta az ATIV Book 9-es széria legújabb tagját, mely ugyanezen paraméterek mellett még 12 órás üzemidővel is büszkélkedik. A pár nap múlva kezdődő 2015-ös CES szórakoztatóelektronikai kiállítás roppant érdekesnek ígérkezik, hiszen egyrészt a tegnap bemutatott hajlított kijelzős egybegépet, másrészt pedig a legújabb ATIV Book 9-et is megcsodálhatják az oda látogatók.

A legújabb generációs ATIV Book 9 követve a trendeket roppant kompakt méretekkel büszkélkedhet: a készülék mindössze 900 gramm és 11,4 mm vastag. Az alumínium külsejű notebook egy 12,2 hüvelykes Quad HD (2560×1600 pixel) felbontású kijelzővel van felvértezve és a ventilátorokat teljes mértékben száműzték az eszközből. A motorháztető alatt egy Intel Core M-5Y10c processzor tevékenykedik majd, ami alacsony fogyasztásának köszönhetően jelentősen megnöveli az üzemidőt: a gyártó 10-11 órát ígér, míg az Ultra Power Saving üzemmód bekapcsolásával akár további 1 órával kitolhatjuk.

A Windows 8.1 operációs rendszerrel érkező ATIV Book 9-es kétféle változatban kerül forgalomba: míg a 4 GB RAM-mal és 128 GB SSD-vel felvértezett modell 1200 dollárba kerül, addig a kétszer nagyobb, tehát 8 GB RAM-mal és 256 GB SSD-vel érkező variánsért 1400 dollárt kérnek el.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá