Bemutatkozott a Samsung első hajlított kijelzős All-in-One számítógépe

0 1,863

A 2015-ös év minden bizonnyal számos ínyencséget tartogat az elektronikai eszközök iránt érdeklődök számára. Ennek egyik üdvöskéje a Samsung által nemrég leleplezett ATIV One 7 család legújabb, 27 hüvelykes hajlított kijelzővel felvértezett All-in-One, tehát minden az egyben számítógépe. A gyártók a televíziók után értelemszerűen a monitoroknál is alkalmazzák a legújabb technológiát, így a jövőben várhatóan több ilyen kialakítással rendelkező modell érkezhet majd a kínálatba.

A hajlított kijelzős ATIV One 7 számítógép legérdekesebb része maga a kijelző, mely egy 27 hüvelykes Full HD (1920 x 1080 pixel) felbontású TN technológiájú panellel büszkélkedhet. Persze, rögtön adódhat a kérdés, hogy a dél-koreai cég egy ekkora méretű megjelenítő esetén miért nem egy 4K-s panelt alkalmazott, viszont a hétköznapi feladatok kiszolgálására bőven elég a Full HD felbontás. A monitor érdekessége, hogy a HDMI csatlakozónak köszönhetően akár külső monitorként is használhatjuk, így például a notebook készülékünket vagy konzolunkat is összeköthetjük vele.

A motorháztető alatt egy Intel Core i5-ös processzor tevékenykedik, melyhez 8 GB rendszermemória társul, háttértárból pedig 1 terabájtot kapunk. Dedikált videokártyával viszont nem rendelkezik, így a processzorban található Intel HD Graphics 5000 a grafikus chipet használja, mely a legtöbb tevékenység kielégítésére bőven megfelel, viszont videóvágásra vagy komolyan grafikai munkára kevésbé alkalmas. Ez persze nem is baj, hiszen elsősorban a cég az átlagfelhasználókat kívánja megcélozni a készülékkel. A Windows 8.1 operációs rendszerrel érkező Samsung Ativ One 7 All-in-One számítógép várhatóan 1300 dolláros áron kerül majd forgalomba 2015 első negyedévében.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá