Meglepően kevés karácsonyi SMS-t küldtek az emberek

0 2,400

A tavalyi és az idei ünnepi időszak adatai alátámasztják, hogy a tendencia folytatódik: az okos készülékek rohamos terjedésével párhuzamosan egyre többen használják ki a mobilinternetezés nyújtotta kényelmet, a kommunikációs szokások átalakulása megállíthatatlan. Idén az ünnepek alatt már feltételezhetően a mobilnet kapott nagyobb szerepet, míg az ünnepek alatt küldött SMS-esek száma tovább csökkent.

Idén a három karácsonyi ünnepnapon (december 24., 25. és 26.) a Telekom ügyfelei összesen több mint 8 és fél millió SMS-t és MMS-t küldtek. December 24-én egy átlagos naphoz képest majdnem háromszoros a forgalomnövekedés, ugyanakkor a tavalyi évhez viszonyítva az ünnepi SMS- és MMS-forgalom mintegy 10 százalékkal csökkent. Nagyobb időtávot tekintve a tendencia évről-évre enyhén mérséklődő visszaesést mutat: már 2013-ban is 13 %-kal kevesebb SMS-t és MMS-t küldtek az előző évhez képest.

Szilveszterkor és Újév napján összesen még így is várhatóan legalább 9 millió szöveges üzenet megy ki, forgalom szempontjából a legkimagaslóbb időszakra idén is szilveszter éjszakáján éjfél körül számítanak.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá