Érkeznek a legújabb generációs Galaxy Tab táblagépek

0 1,824

Egy holland jelentés szerint a Samsung már gőzerővel dolgozik a Galaxy Tab-széria legújabb generációján, melynek egyik tagja, a 10 hüvelykes Galaxy Tab 5 a napokban már több helyen is megmutatta magát. A legújabb trendek a minél nagyobb méretű megjelenítők felé vették az irányt, amire szinte minden gyártó lépett is már: a Sony például még idén piacra dobhat egy 12 hüvelykes tabletet, de az Apple háza tájáról is érkeztek olyan pletykák, hogy a cupertinói cég elgondolkozott a 12 hüvelykes iPad variánson.

A Galaxy Tab 5-ös tablet a napokban bukkant fel az indiai Zauba oldalán, ahol többek között az várható ára is napvilágra került. December 22-én egy SM-T555 típusjelzésű készülék bukkant fel és mint kiderült 354 dollárért kerülhet majd később forgalomba. Másnap pedig egy SM-T116 kódnevű tablet került napvilágra, ami várhatóan egy 7 hüvelykes variánst takar és nagyjából 100 dollárért értékesíthetik majd.

A két készülékről emellett több érdekes adatot is megtudhatunk. Az SM-T555 modellszámú készüléket később majd Galaxy Tab 5 10.1 néven dobhatják piacra, mely már a legújabb Android 5.0-ás Lollipop mobil operációs rendszerrel érkezhet és a készülékház alatt egy 64 bites Snapdragon 410-es processzor kaphat helyet. Az SM-T116 kódnevű táblagép, pedig minden bizonnyal egy belépőszintű eszköz lehet, melyben egy négymagos 1,2 Ghz-es órajelű Speadtrum SC8830-as processzor kaphat helyet 1 GB RAM társaságában. Az eddigi spekulációk szerint a legújabb generációs tabletek május és június környékén debütálhatnak.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá