Beteg gyerekeknek segít a Samsung nagyszerű alkalmazása

0 1,646

Az egyik legsajnálatosabb betegség, melynek etiológiája ismeretlen, az autizmus. Az idegi-fejlődési rendellenesség tünetei már korai életkorban megnyilvánulnak. Gyakran a kívülállók azt hiszik, hogy a gyerek rosszul viselkedik, s a szülőket hibáztatják azért, mert nem tudják megnevelni. Holott erről szó sincs. A Samsung legújabb alkalmazása megpróbál segíteni a felmerülő problémákon játékos formában.

Az autista gyerekeknek sajnálatos módon csökkent mértékű társadalmi kapcsolataik vannak. Ez főként annak tudható be, hogy alacsonyabb szintű kommunikációs képességekkel rendelkeznek. Mindezek megnyilvánulnak abban, hogy nem nézek az embertársaik szemébe, nem ismerik fel partnerük érzelmi reakcióit, illetve nemigazán tudnak egyazon dologra sokáig figyelni.

A Samsung legújabb alkalmazása, a Look At Me, játékos formában fejleszti az autista gyerekek kommunikációs képességeit. A Google Play-ből ingyenesen letölthető alkalmazás a kamera segítségével rávezeti a lurkókat arra, hogy beszélgetőpartnere éppen mit érez. Ráadásul javítja az arcmemóriát, s segít abban, hogy mimikájukkal és testtartásukkal érzelmeket közvetítsenek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá