Jövőre támadnak a 4 GB RAM-mal felvértezett Samsung modellek

0 3,186

Ahogy haladunk a korral, az alkalmazások is egyre több funkciót kínálnak a felhasználóiknak, ami egyenesen arányos azzal, hogy egyúttal több memóriára is van szükségük a tökéletes, akadozásmentes működéshez. Arról nem is beszélve, hogy manapság már okoskészülékeinken egyszerre több alkalmazást is tudunk egyidejűleg futtatni (akár a háttérben is), illetve az alkalmazások közötti váltogatást is rutinszerűen végezzük nap mint nap. Ahhoz, hogy az operációs rendszer ezeket optimálisan és harmonikusan tudja kezelni, szükség van a nagyobb rendszermemóriára, mely lássuk be, egy-két modellnél már most is szükségszerű lenne.

A jó hír az, hogy a 2015-ben érkező készülékek esetén már számíthatunk arra, hogy alapértelmezetten 4 GB RAM-mal érkezzenek, ami már a hardcore felhasználók számára is minden bizonnyal elegendő lesz, hiszen ekkora méretű memóriát szoktak alkalmazni a notebookok esetén is alapértelmezetten. Az Android felhasználók elég jól tudják, hogy a RAM mérete elég fontos tényező lehet a készülékvásárlás esetén, így a Samsung lépett az ügy érdekében és minap napvilágra került információk alapján kiderült, hogy a 4 GB-os LPDDR4 modulok tömeggyártását megkezdték, amik a legújabb zászlóshajókban kaphatnak majd helyet.

A tárólókapacitás mellett természetesen számos újdonsággal is kecsegtetnek az új lapkák. A gyártó elmondása alapján az új, 20 nanométeres gyártástechnológiával készült modulok amellett, hogy kétszer gyorsabb sebességet (3200 Mbps) tudnak nyújtani mint egy PC-knél használt DDR3 DRAM, még 40 százalékkal kevesebbet is fogyaszt. A 8 gigabites LPDDR4 lapkák újdonságai közé tartozik még az Ultra HD videórögzítés és visszajátszás támogatása is. Ha minden igaz, 2015 elején már néhány készülékben megtalálhatóak lesznek a chipek, így ha tippelni szeretnénk, akkor a Galaxy S6 szinte biztos, hogy ilyen egységgel büszkélkedhet.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá