Újabb képek bukkantak fel a Tizen-alapú Samsung Z1-ről

0 1,260

A Samsung a számos androidos készülék mellett rendelkezik természetesen nem feledkezik meg a saját fejlesztésű rendszeréről sem, a Tizenről. A cég első mobilkészülék a Samsung Z volt, amit nagyjából 7 hónappal ezelőtt jelentett be a nagyközönség számára, azonban később mégis lefújta a készülék forgalmazását. A Samsung azonban úgy látszik, hogy bízik a saját rendszerében, hiszen pont a minap számoltunk be róla, hogy láthatáron az NX500-as Tizen-alapú MILC fényképezője, ami szintén Tizen rendszert fog futtatni, illetve a minap újabb fotók bukkantak fel a Smamsung Z-széria legújabb modelljéről.

A SM-Z130H típusjelzésű készülék, ami Kiran kódnév alatt fut, a legújabb hírek szerint még idén decemberben bemutatkozhat, de szerintünk a premier inkább január elejére tehető, így a Samsung a CES-en leplezheti le az üdvöskét. Most viszont újabb képek érkeztek, melyekből megfigyelhetjük a készülék külsejét, de magát az operációs rendszerről is befutott pár képernyőkép. Ez alapján látható, hogy a készülék hátlapján egy műbőr borítás található, ami elegáns megjelenést biztosít a telefonnal. A másik érdekes kép pedig egy Twitter-bejegyzésen figyelhető meg, ahol egy kijelzőn már az új készüléket reklámozzák.

A készülék elején egy 4 hüvelykes WVGA (800×480 pixel) felbontású TFT LCD terpeszkedne. A motorháztető alatt egy kétmagos Spreadtrum SC7727S processzor duruzsolna 1,2 Ghz órajelen, melyhez a Mali-400-as grafikus egység társulna. A készülék 512 MB rendszermemóriával gazdálkodhat, a hátlapon pedig egy 3,2 megapixeles optika kaphat helyet egy LED villanó társaságában. Ezenkívül két SIM-kártya kezelésére is képes lenne, illetve az FM-rádió hallgatása sem jelentene gondot.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá