Készülőben a Samsung vadonatúj Tizen-alapú fényképezője

0 1,600

Nagyjából egy éve rántotta le a leplet a Samsung az első olyan tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépéről, az NX300M-ről, melyen a vállalat saját fejlesztésű Tizen operációs rendszere futott. A dolog érdekessége pedig az, hogy ezzel együtt ez a fotóapparátus volt az első Tizen rendszer futtató készülék – nem pedig egy mobiltelefon vagy egy televízió.

Erre valószínűleg a nagyközönség sem számított, hiszen a legtöbben egy Tizen-alapú mobilkészülék eljövetelét prognosztizálták. A dél-koreai vállalat viszont nem ok nélkül implementálta a rendszert a fényképezőbe. A Tizen technológiának köszönhetően a bekapcsolás nagyjából 2x rövidebb időt eredményezett és számos egyéb teljesítménybeli javulás is érkezett.

A napokban viszont felröppent a hír, miszerint a Samsung már gőzerővel készül a következő generációra, mely az NX500 nevet kapja majd. Természetesen ahogy az várható volt, az NX500 is megkapja majd a Tizen rendszert, ám vélhetően már egy nagyobb verziószámú verzióját, mely számos új funkciókat és fejlesztéseket nyújtanak majd az utódnak. Emellett optika terén is javulás várható, így ez a modell már nagyobb felbontású szenzorral érkezhet.

Egyelőre több információval még nem szolgálunk az üdvöskéről, viszont, ha azt nézzük, hogy az NX300M mennyire jó volt, akkor a következő generáció várhatóan további újdonságokkal kecsegtet majd. Ha tippelni szeretnék, akkor a Samsung vélhetően a jövő év január elején megrendezésre kerülő CES-en több információ is ki fog majd derülni a készülékkel kapcsolatban.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá