A Facebook többé nem engedi, hogy gáz képeket tölts fel magadról

0 31,879

Biztos veled is előfordult már, hogy egy-egy túl jóra sikeredett estén fotókat csináltatok a barátaiddal, melyek a mámoros pillanatokban a világ legjobban elkészített szelfijeinek tűntek, így a Facebookon landoltak a személyes profiloldaladon. Másnap azonban rájöttél, – egy raklap Algopyrin és legalább 3 bögre húsleves után- hogy a kép egy jól irányzott gyomorrúgás a sorstól. Bár a képet azonnal törlöd, a kollégáid/iskolatársaid nem felejtenek. A hasonlóan kellemetlen szituációkat szeretné a Facebook egyszer, s mindenkorra megszüntetni.

Bár sokan a mai napig úgy gondolják, hogy a Facebook fotóelemző szoftvere a CIA és az FBI játékszere, végre az egyszerű felhasználóknak is segíthet. Ugyanis most ezt fogják továbbfejleszteni a világ legnagyobb közösségi oldalának programozói. A speciális algoritmus képes lesz felismerni azt, hogy a kép, milyen körülmények között készült. Legalábbis a Facebook vezető kutatója, Yann LeCun, a Wired-nek adott interjújában erre utal.

Az elmélet szerint, a program felismeri az alany testtartását, ezenkívül a szemét és a szájtartását is vizsgálni fogja. Ha az előre kalkulált értékektől eltér, akkor a Facebook nem fogja engedni, hogy feltöltsük. Így a részegen készült képek talán nem fognak senkit kellemetlen helyzetbe hozni innentől kezdve. Természetesen ez a funkció állítható lesz, így akit nem zavar, hogy komplett idiótát csinál magából, az kikapcsolhatja majd a fotófeltöltés gátlását. Rólad kerültek fel a Facebookra kompromittáló képek?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá