Készülőben a Samsung mobilfizetési szolgáltatása

0 630

A legújabb értesülések szerint a Samsung is szeretne belépni a mobilfizetés piacára és ennek érdekében már most megkezdte a tárgyalásokat, hogy a 2015-ben érkező modellek esetén már előrukkolhasson a saját fizetési megoldásával. Igazi egy kicsit lemaradásban van, ám a Google Wallet és a legújabb generációs iPhone készülékek debütálásakor bemutatott Apple Pay szolgáltatás után érhető, hogy a dél-koreai óriás is szeretné kivenni a részét, ám egy olyan megoldással, ami jóval szélesebb körben lenne használható.

A Re/codee beszámolója alapján a Samsung saját mobilfizetési megoldásának alapjait a LoopPay nevezetű startup adná. A vállalat fizetési módszere egy kicsit különbözik a már eddig ismertektől, ugyanis a mobilkészülékünkkel való fizetéshez először is szükségünk van egy akkumulátoros tokra emlékeztető telefontokra, amit első körben a okostelefonunkra kell applikálni, majd ennek segítségével tudunk a jövőben fizetni a terminálokon. A LoopPay előnye a többi megoldással szemben, hogy nemcsak a PayPass terminálokon tudjuk használni, hanem akár mágneskártyás leolvasó részben is.

A bankkártyaadatok bevitele pedig roppant egyszerűen működik: a készülékünk jack bemenetébe kell egy kiegészítőt helyeznünk, amin a kártya lehúzása után az adatok automatikusan feltöltődnek a felhasználói fiókunkba a LoopPay adatbázisába, viszont ezek az adatok sosem kerülnek ki, mert a szolgáltatás egy egyedi azonosítóhoz társítja, és ezt használja a későbbiekben is. Amennyiben a Samsung és a LoppPay valóban együttműködésre készül, akkor valószínűleg a későbbiekben már nem lesz szükségünk a tokra sem, hanem magában a készülék belsejében kapnak majd helyet a kommunikációra szolgáló chipek.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá