A CES-en mutatkoznak be a Tizen-alapú Samsung televíziók

0 825

A jövő év első hetében megrendezésre kerülő Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) szórakoztatóelektronikai kiállítás az óriásvállalatok legújabb fejlesztéseinek ad elsősorban teret, ahol általában mindig egy-egy érdekes termékbejelentés részesei lehetünk. Ahogy lenni szokott, a Samsungnak is külön standja lesz, ahol bemutatásra kerülnek majd a legújabb technikai vívmányok. A legfrissebb információk szerint ezen a rendezvényen mutatkozhatnak be a Samsung első Tizen-alapú televíziós készülékei is.

A Tizen operációs rendszer ismerősen csenget már számunkra, hiszen ez a platform a Samsung saját fejlesztésű rendszere, melyekkel a Gear 2 and Gear S okosórákon találkozhattunk, de ilyen rendszer található a Samsung Z-széria készülékein is. A dél-koreai cég viszont még idén nyáron jelentette be, hogy a Smart TV-kre is szeretnék elhozni a platformot, melyet úgy néz ki januárban már élőben is megfigyelhetnek az oda látogatók.

Hogy milyen előnyei lehetnek az ilyen rendszert futtató televízióknak arról minden bizonnyal Las Vegasban részletesebben is beszámolnak majd, de a fejlesztők vélhetően már gőzerővel dolgoznak az alkalmazások implementálásán.

Kim Hyun-suk, a Samsung képernyő divíziójának feje a CNET-nek adott a minap interjút, melyben elmondta, hogy a hír igaz, az emberek a 2015-ös CES-en ismerkedhetnek majd meg a Tizen-alapú okostévékkel, viszont azt is hozzátette, hogy túl sok újdonságra nem számítsunk, legalábbis nem ez lesz a cég legérdekesebb bejelentése a rendezvényen.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá