Így tudsz ingyen internetezni bárhol és bármikor

2 28,154

Azoknak, akiknek a háztartásukban van valamilyen UPC internet előfizetésük, azoknak egy remek hírrel szolgálnánk, amennyiben még nem ismernék ezt a szolgáltatást Európa legnagyobb kábeltelevízió-szolgáltatójától. A UPC Wi-Free szolgáltatásnak köszönhetően kábeles, illetve mobilinternettel rendelkező ügyfelek számára a UPC ingyenes internetezési lehetőség biztosít Magyarország számos pontján, sőt több másik európai ország UPC hálózatán is. Ehhez nincs is másra szükségünk, mint egy My UPC regisztrációra és UPC Wi-Free jelszóra és már használatba is vehetjük az ingyenes szolgáltatást.

A UPC Wi-Free szolgáltatás lényege, hogy az ügyfelek otthonukon kívül is szabadon netezhetnek bárhol és bármikor, amivel akár mobilinternet adatforgalmat is spórolhatunk. A UPC az ügyfeleknél, akik korábban előfizettek már egy internetcsomagra, a lakásban elhelyezett Wi-Fi kábelmodemeknél központilag bekapcsoltak egy második, UPC Wi-Free elnevezésű Wi-Fi-hálózatot, amire bárki kapcsolódhat, aki rendelkezik My UPC fiókkal.

A UPC Wi-Free hálózat természetesen nem befolyásolja sem a sávszélességünket, sem az adatforgalmunkat. Ez egy 2,5/0,5 Mbit/sec-es sávszélességre korlátozott hálózat (ami a gyakorlatban nagyjából 300 kB/s-nak felel meg) és teljesen elkülönül és független a saját, otthoni hálózatunktól. Ez igazából arra tökéletes, hogy e-mailjeinket megnézzük, vagy szörföljünk a weben, csevegjünk ismerőseinkkel, de akár egy YouTube videó betöltésére is alkalmas.

Az újításnak köszönhetően pedig egy szintén UPC-s előfizetéssel rendelkező ismerősünkhöz ellátogatva – akik engedélyezték a publikus Wi-Fi hálózatot a náluk kihelyezett modemen – rögtön csatlakozhatunk a UPC Wi-Free hálózathoz. Az azonosítónkat egy eszközön pedig csak egyszer kell megadnia, ezután a készülékünk automatikusan kapcsolódik az internetre, amint elérhető UPC Wi-Free hálózatot észlel.

Amennyiben nem rendelkezel még My UPC regisztrációval, vagy UPC Wi-Free jelszóval, akkor kattints ide, hogy te is kipróbálhasd a szolgáltatást.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

  1. Ez nem fedi a valóságot mivel Pécsett a belvárosban és még sok helyen nem elérhető a UPC Wi-Free elnevezésű Wi-Fi-hálózat otthon meg csak többnyire akkor ha bekapcsolom a netet.

Szólj hozzá