Már csevegni is tudunk a YouTube alkalmazásban az élő közvetítések alatt

0 661

Úgy néz ki, hogy a legfrissebb androidos YouTube alkalmazásban egy vadonatúj funkciót is sikerült becsempészni, amit ezidáig csak az asztali webböngészőből érhettünk el. Az újdonság pedig nem más, mint hogy mostantól akár egy élő közvetítés alatt lehetőségünk van a mobilkészülékünkről csevegni a többi nézővel.

Mikor rámegyünk az YouTube alkalmazásban az élő közvetítések szekcióra, akkor a képernyő legalján egy “Live Chat” gomb is felbukkant, amit vagy a képernyő aljáról történő felhúzással varázsolhatunk elő, vagy pedig a gombon található nyílra koppintva. Itt nemcsak elolvashatjuk a közvetítés alatt beérkező kommenteket, hanem mi magunk is hozzászólhatunk, megoszthatjuk a véleményünket a többi nézővel, amennyiben úgy gondoljuk.

A dolog érdekessége, hogy eddig ezt csupán a számítógépes webböngészőn keresztül tehettük meg, most viszont úgy néz ki a Google ezt a funkciót végre a mobilos applikációba is elhozta. A legtöbb élő közvetítés azonban általában angol nyelven folyik, így aki mindenképp hozzá szeretne szólni, azt értelemszerűen érdemes angolul, viszont ha azt nézzük, hogy 2012 óta élőben lehet követni a Sziget fesztivál eseményeit, akkor immár mobilkészülékünkön keresztül is hozzászólhatunk egy-egy élő koncertfelvételhez, ahol akár megvitathatjuk a produkciót is.

Az élő közvetítés alatti csevegéshez a YouTube 6.0.13-as verziószámú applikációjára van szükségünk, amit a Google épp a napokban indított útjára, így érdemes figyelni a Google Play-ben lévő elérhető frissítéseket, hiszen hamarosan felbukkanhat a YouTube alkalmazáshoz is a legújabb verzió.

Forrás: Android Police

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá