Idén is tovább nőtt hazánkban az online kereskedelem

0 576

Várhatóan a 266 milliárd forintot is eléri az interneten keresztül lebonyolított kiskereskedelmi forgalom az idén Magyarországon, ami 22,5 százalékkal haladja meg a tavalyi értéket – derül ki az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez.

Tavaly 217 milliárd forintot tett ki az online kiskereskedelem, ami a teljes magyarországi kiskereskedelmi forgalom 3,1 százaléka – írja az eNET. A szakértők a 2014-2018-as időszakra további, gyorsuló ütemű növekedést várnak.

A közlemény szerint 2014-ben is több új, nagy szereplő jelent meg a piacon, amelyek jelentős forgalmat bonyolítanak le. Emellett a vásárlási szokások átalakulása, az internetes vásárlásba vetett bizalom növekedése is szerepet játszik az erőteljesebb növekedésben.

Az online kiskereskedelemben a 2014-es év egyik legnagyobb eseményének a magyarországi webáruházak Black Friday keretében meghirdetett akciói számítottak – írja az eNET, hozzátéve: csak ezekhez kötődően körülbelül 2,3-2,7 milliárd forintos forgalmat generáltak a webáruházak.

A várhatóan 2015 márciusától bevezetendő vasárnapi zárva tartás esetében kulcskérdés, hogy tudnak-e ebből profitálni az e-kereskedők és magukhoz tudják-e csábítani a vasárnapi vásárlókat – olvasható a tájékoztatásban.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá