A Google Maps legújabb verziója már azt is mutatja, hogy melyik sávban kell haladnod

0 11,594

A Google Maps az évek alatt olyan fejlődésen ment keresztül, hogy napjainkban már szinte fölöslegessé válik beruházni egy komolyabb navigációs alkalmazásra, hiszen a legtöbb esetben a Google Maps navigációja teljesen kielégíti igényeinket. Az alkalmazás olyan 3D-s felületű navigációra képes, mint az iGo, Navigon és társai, a különböző szolgáltatásoknak köszönhetően pedig egyre jobb lesz.

A Waze integrációjának köszönhetően ma már rögtön értesülhetünk a forgalmi balesetekről, de a program azt is képes megjeleníteni, ha éppen egy felújítás következtében más tömegközlekedési eszközt kell használnunk – legutóbb például a budapesti 1-gyes villamos vonalának a felújítása miatti forgalmi változásokról értesülhettünk. Ez még nem minden: a legújabb hírek szerint pedig az autósok számára kedvez a program, ugyanis ezentúl már az európai országokban is képes megmutatni, hogy melyik sávban kell haladnunk a cél elérése érdekében.

Az eddig csupán az Amerikában élő sofőrök számára elérhető szolgáltatás most néhény európai országban is elérhető lesz. A Google a napokban frissített Google Maps alkalmazása immár a német, francia, olasz, spanyol, angol és ír autópályákon is képes lesz a sávkijelzésre, így a sofőrök pontosan láthatják majd, hogy melyik sávban kell haladniuk. Ez hasznos lehet akkor, amikor egy több sávos úton mindegyik út más és más leágazáshoz vezet – aki utazott már Bécsen át, az minden bizonnyal tudja, miről van szó. Egyelőre hazánk még nincs rajta a listán, viszont úgy gondoljuk, hogy nem kell sokat várni már és hozzánk is megérkezik heteken belül.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá