A Geekbench adatbázisában bukkant fel a Snapdragon 810-es Galaxy Note 4

0 998

Pár napja a SamMobile oldalán bukkantak fel olyan hírek, amelyek szerint Dél-Koreában a helyi szolgáltatók egy olyan Galaxy Note 4-et tesztelnek, melynek belsejében a Qualcomm legutóbbi, Snapdragon 810-es processzora tevékenykedik. A hírt pedig most egy napvilágra kerül Geekbench eredmény is alátámasztja, ahol a tesztelt készülék adati között a már korábban említett chip is feltűnik.

A Galaxy Note család legújabb tagjából a Note 4-ből jelenleg két variáns létezik a piacon: egy Exynos 7 Octa processzorral felvértezett verzió, illetve egy Qualcomm Snapdragon 805-ös chippel ellátott modell. Míg a Snapdragon 805-ös egy 32 bites architektúrájú négymagos processzort takar, melyhez az Adreno 420-as grafikus egység társul, addig következő generációs, Snapdragon 810-es SoC már egy 64 bites nyolcmagos big.LITTLE technológiával ellátott processzort, az újabb Adreno 430-as GPU társaságában.

A dolog érdekessége, hogy mind az Exynos 7 Octa, mind a Snapdragon 805-ös chip 32 bites processzor, tehát nem tudják az Android 5.0 Lollipop operációs rendszer 64 bites verzióját futtatni és ezzel együtt értelemszerűen a 64 bites alkalmazásokat sem. A Qualcomm Snapdragon 810-es (MSM8994) processzor azonban már 64 bites, ami jelenleg a világ első nyolcmagos 64 bites chipje, mely az ARM big.LITTLE technológiát alkalmazza. A Snapdragon 810-es processzor felvértezett Galaxy Note 4-re azonban még várni kell, ha minden igaz a Samsung 2015 tavaszára tervezi bevezetni az ilyen chippel ellátott variánsokat.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá