Ezek a Samsung modellek már Gorilla Glass 4 üveggel büszkélkedhetnek

0 5,773

November közepén a Corning bejelentette a nagyközönségnek a lejújabb fejlesztését, a Gorilla Glass következő generációját, mely a készítők elmondása alapján kétszer erősebb lett a korábbiaknál, ezáltal még nagyobb biztonságban tudhatjuk majd a jövőben a mobiltelefonunk kijelzőjét. A Gorilla Glass 4 amellett, hogy strapabíróbb lett, még egy kicsit sikerült faragni a vastagságán is: a korábbi generációs 0,7 mm-t sikerült 0.4 mm-re redukálni.

A hír persze rögtön bejárta a világot és mosolyt csalva az arcunkra örültünk, hogy a 2015-ben érkező modelleknél már egy fokkal csökken a gutaütés mértéke, mikor okostelefonunk a padló felé veszi az irányt egy balszerencse miatt. A legnagyobb meglepetés azonban a minap ért minket: a Corning beszámolója alapján néhány Samsung modell előlapján már most(!) is ott díszeleg a legújabb, Gorilla Glass 4-es üveg. A Samsung és a Corning szorosabb együttműködésének köszönhetően, már hamarabb sikerült becsempészni a gyártósorra ezeket a paneleket, mint azt vártuk volna.

Cliff Hund, a kelet-ázsiai Corning elnöke elmondása szerint a Samsung gyönyörű szép, fémvázas Galaxy Alpha készüléke – amit nekünk is sikerült már korábban alaposabban szemügyre vennünk -, például már egy ilyen üveggel büszkélkedhet. Való igaz, hogy mi is szemezgettünk egy pár percet vele, mert a fény máshogy csillant meg rajta és tapintásra is masszívabb volt, viszont akkor csak legyintettünk egyet rá, hogy ez bizony a jó öreg Gorilla Glass 3-as lehet, ám tévedtünk. Így viszont már világosság vált, hogy hogyan sikerült elérniük a mindössze 6,7 mm-es vastagságot.

A Galaxy Alpha mellett az információk szerint még a Galaxy Note 4, illetve értelemszerűen a Galaxy A-szériás készülékek előlapján is már a legújabb generációs üveg terpeszkedik. A január elején esedékes Las-Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) szórakoztatóelektronikai kiállításon pedig minden bizonnyal a Gorilla Glass 4-es üveggel ellátott okoskészülékek hada várható majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá