Dél-Koreában már a combosabb Galaxy Note 4-et tesztelik

0 856

A Galaxy Note család legújabb tagjából a Note 4-ből jelenleg két variáns létezik a piacon: egy Exynos 7 Octa processzorral felvértezett verzió, illetve egy Qualcomm Snapdragon 805-ös chippel ellátott modell. A legújabb információk szerint azonban a Samsung egy újabb modellel kísérlet, mely a korábbiaktól eltérően combosabb teljesítményre lenne képes. A napokban felbukkant készülékben a Qualcomm legfrissebb és legerősebb egysége, a Snapdragon 810-es kapott helyet, amit a beszámolók alapján a dél-koreai mobilszolgáltatók már tesztelésbe is vettek.

Míg a Snapdragon 805-ös egy 32 bites architektúrájú négymagos processzort takar, melyhez az Adreno 420-as grafikus egység társul, addig következő generációs, Snapdragon 810-es SoC már egy 64 bites nyolcmagos big.LITTLE technológiával ellátott processzort, az újabb Adreno 430-as GPU társaságában. A vérfrissített modellekre azonban még várni kell pár hónapot, hiszen a Snapdragon 810-es egységek jelenleg még nem állnak készen a tömeggyártásra.

A dolog érdekessége, hogy pont a tegnapi nap folyamán számoltunk be arról, hogy ezeknél a chipeknél akadtak problémák: a Snapdragon 810-es processzorok tesztelése során egy bizonyos feszültség elérésénél a processzorok túlmelegedtek, ám a Qualcomm azóta megerősítette, hogy aggodalomra semmi ok, a 2015-ös évre minden hibát orvosolnak majd. Mindenesetre arra kíváncsiak vagyunk, hogy a Snapdragon 810-es mennyivel nyújt majd többet az Exynos 7 Octa processzornál, hiszen két chip hasonló konfigurációval rendelkezik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá