Problémák akadtak a Snapdragon 810-es chippel, ami hatással lehet a Galaxy S6 premierjére

0 1,769

A Qualcomm a napokban adta hírül, hogy a legújabb processzoránál, a Snapdragon 810 chipnél problémák léptek fel, mely egyrészt komoly hatással lehet a tömeggyártásra, másrészt pedig befolyásolhatja a legújabb üdvöskék premierjét is. A chip számos, a jövőben érkező zászlóshajóban kaphat majd helyet, olyanokban, mint a Samsung Galaxy S6, de listán van még a Sony Xperia Z4 és a Motorola új phabletjei is.

Meg nem nevezett iparági forrásokra hivatkozva a hibák a tesztek során bukkantak fel. A Snapdragon 810-es egységek ugyanis túlmelegszenek, ha elérnek egy bizonyos feszültséget, ami komoly hatással lehet a készülékek működésére. A processzor egy olyan 64-bites architektúrájú 8 magos chip, ami már támogatja a UHD (4K) felbontású kijelzőket, így a meghajtás kiemelt fontosságú, reméljük sikerül orvosolni rövid időn belül a hibát.

A Samsungnak persze fel van készülve a váratlan eseményekre és a biztonság kedvéért van egy B terve is, abban az esetben, ha új chip után kellene kutatnia. Az alternatíváért pedig nem is kell messzire mennie, hiszen a cégnek ott a saját fejlesztésű Exynos chipjei is, így az sincs kizárva, hogy egy 64 bites architektúrájú nyolcmagos Exynos 7420-as SoC tevékenykedhet majd a Galaxy S6-ban, ahogy arról korábban már beszámoltunk. Hogy a többi gyártó viszont mit kezd majd, ha beüt a baj, az jó kérdés, mindenesetre mi reménykedünk, hogy a hiba mielőbb orvoslásra kerül majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá